Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τα ολιγομελή τμήματα

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για τα ολιγομελή τμήματα

Έχουμε περίπου 10 χρόνια να δούμε μόνιμους διορισμούς καθηγητών στα σχολεία. Οι αποχωρήσεις εκπαιδευτικών κατά το διάστημα αυτό ανέρχονται στις 22.000. Η συνταγή για την μείωση των κενών είναι πλέον γνωστή και πετυχημένη. Το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύει σχολεία και τμήματα, αυξάνει το ωράριο των εκπαιδευτικών, και καταργεί ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σε αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε την κατάργηση δύο τομέων και δύο ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ στον νομό Ρεθύμνου και περιμένουμε την συνέχεια με την κατάργηση τμημάτων των ΓΕΛ, κυρίως σε σχολεία της επαρχίας. Επισημαίνεται ότι οι ειδικότητες αυτές δεν λειτουργούν σε άλλο σχολείο του νομού. Αυτό σημαίνει μετακίνηση των μαθητών ή και των οικογενειών τους σε άλλους νομούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Αυτή η τακτική του Υπουργείου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί αγνοεί παντελώς τις ειδικές συνθήκες της περιοχής και ζητήματα μαθητικής διαρροής και προφανώς βρίσκεται σε αντίθεση με τους όρους οποιαδήποτε κοινωνικής πολιτικής.

Απαιτούμε

το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης να επανεξετάσει το θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) θα αντιδράσει διεκδικώντας με κάθε τρόπο το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν τον τομέα και την ειδικότητα που επιθυμούν.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος

Νίκος Αδράμης

Η Γραμματέας

Ελένη Παχούμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *