Αποφάσεις 23ης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Αποφάσεις 23ης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση της 07/11/2019 το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  1. Να συνυπογράψουμε την πρόταση του Συλλόγου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και του Α΄ Συλλόγου Αθηνών υπέρ της κήρυξης απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.
  2. Να συνυπογράψουμε το ψήφισμα της ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής για να παραχωρηθεί και πάλι τις Κυριακές ο χώρος του 144ου ΔΣ Αθήνας και να ξεκινήσει το κυριακάτικο σχολείο για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας «η Ενότητα» για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.
  3. Να συνυπογράψουμε το ψήφισμα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να διορίζεται το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και να καθορίζονται οι λειτουργίες του με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Ζητάμε να ανακληθεί άμεσα η προκλητική αυτή απόφαση, να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  4. Να παραχωρήσουμε το Στέκι Καθηγητών το Σάββατο 9/11 και τις ώρες 18:00-20:00, με σκοπό να διεξαχθεί μία συζήτηση ανάμεσα στο σύλλογο για τη μελέτη της ελευθεριακής εκπαίδευσης “το Σπόρι”, το αγωνιστικό σχήμα της πρωτοβάθμιας, της ΕΣΕ εκπαιδευτικών και της παιδαγωγικής ομάδας “για ένα δημοκρατικό σχολείο” με θέμα: “Αυτόνομο Σχολείο – παιδαγωγικές – εργασιακές – κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις”, με αφορμή το επικείμενο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.
  5. Να παραχωρήσουμε το Στέκι Καθηγητών για εκδήλωση που θα διοργανώσουν τα σωματεία βάσης.
  6. Να ορίσουμε ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ την 27η Νοεμβρίου, στις 13:00μ.μ.  στο 1ο ΓΕΛ. Θα προηγηθεί η Τακτική (εκλογοαπολογιστική) Συνέλευση του σωματείου την ίδια ημέρα, στις 10:00π.μ.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος

Νίκος Αδράμης

Η Γραμματέας

Ελένη Παχούμη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *