Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου προς τους αναπληρωτές

Η Υπουργός Παιδείας έβγαλε, πάλι μέσα στις γιορτές, την προκήρυξη για τους δήθεν διορισμούς. Προχθές, με τροπολογία της, άφησε περιθώρια να μπουν στα σχολεία, πτυχιούχοι κολλεγίων και λοιπόν ξένων ιδιωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, μέσα στην ίδια τροπολογία προβλέπεται να τιμωρούνται για τρία έτη οι αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της στις ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για την λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και ουσιαστικά την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Επίσης είναι πασιφανές ότι ετοιμάζει την πιο σκληρή και τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκινώντας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ!!

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της, θα δρομολογήσει δράσεις και κινητοποιήσεις ξεκινώντας με την στήριξη της απεργίας της Παρασκευής 31/01/20.

Καλούμε τους αναπληρωτές  και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, την ερχόμενη Πέμπτη 16/01/20 στις 20.00 στο στέκι των καθηγητών, στην καθιερωμένη συνεδρίαση του ΔΣ της, ώστε να δούμε, από κοινού, τα επόμενα βήματα μας.

Εξυπακούεται ότι το κάλεσμα απευθύνεται και στους συναδέλφους αναπληρωτές από την Πρωτοβάθμια.

Ήρθε πάλι η ώρα να βγούμε στο δρόμο. Εκείνον που ανοίξαμε ακριβώς ένα χρόνο πριν, με κοινές συνελεύσεις, κοινές πορείες, κοινές καταλήψεις και συγκρούσεις.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

H Πρόεδρος

Νικολάου Δέσποινα

O Γραμματέας

Χαλκιαδάκης Κωστής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *