Η κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ ή πώς οι υπολογιστές που έταξε δεν θα φτάσουν ποτέ σ’ αυτούς που τους δικαιούνται

Το Υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια φορά στήνει μια επικοινωνιακή παράσταση αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα με αρχική οδηγία δίνεται εντολή στους Διευθυντές να διερευνήσουν τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών σε φορητούς υπολογιστές και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Με επόμενη διευκρίνιση τονίζεται ότι η καταγραφή δεν αφορά σχολικά πρόσωπα αλλά τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Με  επόμενη οδηγία αναφέρεται ότι η καταγραφή δεν αναφέρεται στην εκπαίδευση από απόσταση και σε κάθε σχολείο πρέπει να αντιστοιχεί φορητός υπολογιστής ανά 45-50 μαθητές. 

Διαπιστώνουμε ότι από τη μια το Υπουργείο υπόσχεται την καθολική προσβασιμότητα παιδιών και εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και από την άλλη η καταγραφή αφορά αποκλειστικά στις πιθανές ελλείψεις  των σχολικών μονάδων. Οι αντιφατικές οδηγίες του υπουργείου συνέβησαν σε ελάχιστες μόνο ημέρες και μας θυμίζουν τις αξέχαστες δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού μετά από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Όμως η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας και αποδεικνύεται η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες  των μαθητών μας και το σύνολο των προβλημάτων που ανέδειξε το εκπαιδευτικό κίνημα.

Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ αναπαράγουν ακόμα ένα ψέμα, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση μοιράζει laptop στα παιδιά. Επομένως οι γονείς θα αναζητήσουν και πάλι από τους εκπαιδευτικούς ευθύνες γιατί δεν πήραν αυτά που ήδη διαφημίζει η κρατική τηλεόραση! Απέναντι σε αυτόν τον πρωτοφανή εμπαιγμό και τον εξευτελισμό κάθε διαδικασίας, απέναντι στους κινδύνους στους οποίους εκθέτει το δημόσιο σχολείο το ίδιο το Υπουργείο, η απάντηση πρέπει να είναι μία. Ζητάμε υπολογιστές για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η Υπουργός Παιδείας να αφήσει τους θεατρινισμούς και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να το ανακοινώσει αμέσως, όπως και την παροχή γρήγορου και δωρεάν Internet για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Αυτές τις ώρες δίνουμε τη μάχη της μόρφωσης και της αλληλεγγύης, με όποιον πρόσφορο τρόπο κρίνει ο καθένας μας, για να στηρίζουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, που τώρα μας θέλουν δίπλα τους. Αφήστε μας απερίσπαστους. Βάλτε τέλος στα επικοινωνιακά παιχνίδια, τις πολιτικές σκοπιμότητες, τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μας, τα τρομολαγνικά σενάρια και τα στημένα ρεπορτάζ που απειλούν το κύρος και τους μισθούς μας από πληρωμένους κονδυλοφόρους.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

H Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

O Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *