ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

      Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου χαιρετίζει τις συνεχείς προσπάθειες των συναδέλφων να σταθούν δίπλα στους μαθητές μας σ’ αυτήν τόσο δύσκολη περίοδο. Οι εκπαιδευτικοί είναι από το δικό τους μετερίζι μπροστά σε κάθε αγώνα που δίνει η κοινωνία και βέβαια σ’ αυτόν απέναντι στον φονικό ιό.

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι «θα δύναται να παρέχεται σε προαιρετική βάση εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια των δύο επερχόμενων εβδομάδων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15/4/2020 ως και Τρίτη 21/4/2020. Το ακριβές πλαίσιο θα οριστεί με σχετικές διατάξεις».

        Το Υπουργείο οφείλει να σταματήσει τις κάθε είδους «προτροπές» προς τους εκπαιδευτικούς για «προαιρετική» υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να μην προχωρήσει σε «διατάξεις» που θα παραβιάζουν το θεσμοθετημένο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων. Οι μαθητές μας μπορούν την περίοδο των διακοπών να κάνουν χρήση του πλούσιου υλικού που έχει ανεβεί στο πλαίσιο της ασύγχρονης/ετερόχρονης εκπαίδευσης. Μετά την περίοδο αυτή (27 Απριλίου), θα είμαστε πλήρως και όπως αρμόζει στις περιστάσεις, δίπλα στους μαθητές μας, σε όλους τους μαθητές μας, ιδιαίτερα σε αυτούς που οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν το Ίντερνετ ή που έχουν ένα υπολογιστή ολόκληρη η οικογένεια ή κανέναν υπολογιστή. 

Θέλουμε πρώτα απ’ όλα οι μαθητές/τριες μας να είναι ευτυχισμένοι/ες.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

H Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

O Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *