Αποφάσεις Δ.Σ. της Πέμπτης 2/7/2020

Αποφάσεις Δ.Σ. της Πέμπτης 2/7/2020

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική συνεδρίασή του, την Πέμπτη, 18 Ιουνίου

2020, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα: 

  1. Μετά από καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, η Εισαγγελία Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, όπου κλήθηκαν σε πρώτη φάση τρεις διευθυντές Γυμνασίων της Νάουσας προκειμένου να καταθέσουν στην αστυνομική διεύθυνση Νάουσας εάν διδάσκεται ή όχι το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα και τα εγκεκριμένα βιβλία από το υπουργείο Παιδείας (2018-2019), επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου!  Η καταγγελία από την Ένωση Γονέων Νάουσας στην Εισαγγελία σε βάρος των εκπαιδευτικών και των Διευθυντών των σχολείων αποτελεί μια ακραία προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων με στόχο την ποινικοποίηση της σχολικής ζωής και τον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας, που στηρίχθηκε σε Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) του 2018 και 2019, κατά τις επιταγές του γνωστού τρίπτυχου: «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια». Με την απαράδεκτη και σκοταδιστική καταγγελία της, η Ένωσης Γονέων Νάουσας, υποστήριξε ότι «όποιος διευθυντής ή εκπαιδευτικός διδάσκει το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του νόμου Γαβρόγλου, παραβιάζει πρόδηλα το σύνταγμα της χώρας και ως εκ τούτου πρέπει να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος». Οι ενέργειες αυτές της Ένωσης Γονέων, δεν συνάδουν ούτε με τον ρόλο που θα έπρεπε ως συλλογικό όργανο των γονέων να διαδραματίζουν, ούτε πολύ περισσότερο με τις ανάγκες για μία πολύπλευρη και ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας. Αντίθετα, αποτελούν συνέχεια και είναι εναρμονισμένες με διάφορες παρεμβάσεις που κατά καιρούς παρακολουθούμε, χαρακτηριστικές για τη μισαλλόδοξη και ρατσιστική ρητορική τους, που δηλητηριάζουν ψυχές και δεν τις ανυψώνουν “ηθικά”, όπως διατείνονται, ενώ σίγουρα δεν εκφράζουν το αίσθημα της πλειοψηφίας των γονέων. 
  2. Το νομοσχέδιο «για τις υπαίθριες συναθροίσεις», που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση περιλαμβάνει δέσμη ακραίων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων που περιστέλλουν δραστικά το δικαίωμα του λαού και των εργαζομένων να πραγματοποιούν δημόσιες συγκεντρώσεις και να διαδηλώνουν. Διαδηλώσεις θα γίνονται πια μόνο όταν το επιτρέπουν η αστυνομία και η κυβέρνηση με βαριές ποινές και ιδιώνυμο κατά των διαδηλωτών! 
    Η δημόσια συνάθροιση και διαδήλωση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα. Δεν μπορεί να ασκείται με την άδεια της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική της οποίας κυρίως εκδηλώνεται. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι για να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τίθενται στο μέλλον “εκτός νόμου” και η αστυνομία θα έχει την εξουσία να τις διαλύει, να τις απαγορεύει, να ορίζει το δρομολόγιο τους και να τις περιορίζει και όποιος δεν υπακούει στις αστυνομικές αποφάσεις θα υφίσταται ποινικές κυρώσεις. Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο.
    Να μην επιτρέψουμε να αφαιρεθούν από τους εργαζομένους οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους, με τις οποίες υπερασπίζουν και διεκδικούν εργασιακά,  συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά τους.
    Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων.
  3. Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει αντί στεφάνου, το ποσό των 100 Ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στη μνήμη του εκλιπόντος, αγαπητού συναδέλφου, Δασκαλάκη Γεωργίου. 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *