Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση, 03/09, 19:00

Από την περασμένη άνοιξη έως σήμερα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει επιβάλλει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως (Ν. 4692/2020) που επαναφέρει την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την Τράπεζα θεμάτων, την «βάση του 10», τον χαρακτηρισμό της διαγωγής και αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα στα Γυμνάσια, η προσπάθεια εισαγωγής της κάμερας στις σχολικές αίθουσες κι ο εξοβελισμός των εικαστικών και των κοινωνικών επιστημών από τα σχολεία είναι μερικά απ’ τα μέτρα αυτά. 

Η ενεργοποίηση του «προσοντολογίου» στα μέσα του καλοκαιριού, δημοσιοποιώντας τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών με αναρίθμητα λάθη, καθώς και οι 13.000 απολυμένοι εκπαιδευτικοί «λόγω παραβόλου», προστίθενται σε ένα θεσμικό πλαίσιο που οδηγεί στην ανατροπή του εργασιακού βίου χιλιάδων συναδέλφων που εργάζονται εδώ και χρόνια στα σχολεία ως αναπληρωτές, απαξιώνοντας το κεκτημένο της προϋπηρεσίας και ωθώντας τους σε ένα ατέρμονο κυνήγι προσόντων.

Οι πολύχρονοι αγώνες του κινήματος είναι αυτοί που οδήγησαν στον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και με αγώνες θα ανατρέψουμε και την πολιτική της αδιοριστίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, διεκδικώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς και στη Γενική Εκπαίδευση.

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και η κυβέρνηση διά στόματος της Υπουργού Παιδείας αρνείται να ικανοποιήσει το καθολικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε να μην υπάρχει καμία τάξη με περισσότερους από 15 μαθητές. Επιμένει στο συνωστισμό 25 και 27 παιδιών σε κάθε τμήμα, κάνει διορισμούς – προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, περιορίζεται σε υγειονομικά ημίμετρα, συνεχίζει την πολιτική των των περικοπών των δαπανών για την Παιδεία αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις αυξημένες ανάγκες και λόγω πανδημίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και εν όψει της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων,
η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί τους συναδέλφους, αναπληρωτές και μόνιμους σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου, στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσουμε από κοινού τις επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *