ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 14ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 14ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταδικάζει απερίφραστα την άδικη σύλληψη του μαθητή Βαγγέλη Γρηγορίου από τις αστυνομικές δυνάμεις την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Ο μαθητής, Γραμματέας του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, συμμετείχε, εκπροσωπώντας το σχολείο του στο συλαλλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10, συνελήφθη, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου με την διαδικασία  του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου αναφέρει: Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης ο μαθητής πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές. Στο Σύνταγμα για κακή του τύχη βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματάνε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά πάλι δεν του βρίσκουν τίποτα. Παρ’ όλα αυτά όμως συλλαμβάνεται, και μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ. Θέλουμε τον Βαγγέλη κοντά μας. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του χωρίς αστερίσκους. Ας σταματήσει η κατατρομοκράτηση των παιδιών μας και να συμφιλιωθούμε με το αυτονόητο: τα παιδιά μας δεν βγαίνουν τυχαία στον δρόμο. Ας τα ακούσουμε πριν να είναι αργά.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θεωρεί απαράδεκτη την σύλληψη του ανήλικου μαθητή, εκφράζει τη συμπαράστασή της σε αυτόν  και τους γονείς του και απαιτεί την άμεση αθώωσή του. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *