Όχι στις εκλογές παρωδία με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Όχι στις εκλογές παρωδία με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Όχι στις εκλογές παρωδία με ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μαζική αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Να παραιτηθεί τώρα η Κεραμέως, υπουργός του αυταρχισμού και της νοθείας

Υπερασπίζουμε την υγεία, το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματά μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εν μέσω πανδημίας το Υπουργείο Παιδείας μας αφήνει απροστάτευτους και αρνείται να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Όχι μόνο δεν προχώρησε σε μείωση του αριθμού μαθητών στα τμήματα, αλλά δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα τεστ στα σχολεία, ούτε καν σε όσα έχουν κρούσματα. Αντίθετα αξιοποιεί την πανδημία για να επιτεθεί  με μένος κατά του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Η τηλεκπαίδευση, η αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων με εσωτερικούς και εξωτερικούς αξιολογητές, η Τράπεζα θεμάτων, η επαναφορά  της διαγωγής, η αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, η βάση του 10, το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα κατατεθεί σύντομα, οι ποινές για τους αναπληρωτές, η πρόσληψη αναπληρωτών με τρίμηνη σύμβαση αλλά και η επίθεση κατά του μαθητικού κινήματος με τη σύλληψη 15χρονων μαθητών δηλώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του Υπουργείου : να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, να συνθλίψει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, να καταστείλει το μαθητικό κίνημα, να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και ουσιαστικά  να διαλύσει το Δημόσιο σχολείο.

Στις 7 Νοεμβρίου το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει εκλογές -παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Παρόλο που όλες οι παρατάξεις έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους και η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τις εκλογές, η Υπουργός προκαλεί  με τις δηλώσεις της : “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο”

Καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν από τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια  με ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη συναινέσουν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία μας για την ανατροπή της. Να μην επιτρέψουν την άλωση των σωματείων μας από το κράτος και την κυβέρνηση.

Να υπερασπίσουν την παιδαγωγική τους και κοινωνική τους υπόσταση, αρνούμενοι την επιδίωξη “ψηφίζουμε από τον υπολογιστή, εκπαιδεύουμε από τον υπολογιστή”.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3/11 στις 14:00 στην Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Ρεθύμνου ζητώντας να αποσυρθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια που αφορούν τις «εκλογές» στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *