Για τις εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Για τις εκλογές-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στις 15 Οκτωβρίου η υπουργός Παιδείας, δήλωσε πως “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο”. 

Στις 7 Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην υπουργό των καμερών, της τηλεκπαίδευσης, της μάσκας και του παγουρίνου. Παρά τις πιέσεις και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις υπουργείου και Διευθύνσεων, παρά την προθυμία κάποιων «ανεξάρτητων» υποψηφίων, το ποσοστό της αποχής ήταν τεράστιο. Στο Ρέθυμνο έφτασε το 95,5%.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων που με αφορμή την ηλεκτρονική ψηφοφορία δήλωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας και όχι μόνο. 

Συνάδελφισσες / Συνάδελφοι στις 7 Νοέμβρίου αποδείξαμε ότι όταν θέλουμε ο κλάδος μας και συσπειρώνεται και αντιστέκεται στις κυβερνητικές πιέσεις. 

Για την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου οι εκλογές αυτές θεωρούνται άκυρες. Κατά συνέπεια θεωρούμε αυτονόητο ότι όσοι ανακηρυχθούν  “εκλεγμένοι” αιρετοί σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ οφείλουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αμέσως.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να μην νομιμοποιήσουν κανένα “εκλογικό” αποτέλεσμα και να μην αναγνωρίσουν κανέναν “εκλεγμένο” ως αιρετό εκπρόσωπο του κλάδου.

Ας ελπίσουμε ότι η στάση μας σε αυτές τις εκλογές – παρωδία θα γίνει το εφαλτήριο για παραπάνω αγώνες. Για ανοιχτά, ασφαλή και δημοκρατικά σχολεία.

Ζητούμε την παραίτηση της Κεραμέως και καλούμε τον κόσμο της εκπαίδευσης μαζικά και αγωνιστικά να συσπειρωθεί  γύρω από τα εκπαιδευτικά σωματεία και

  • να απαιτήσει ανοιχτά και ασφαλή σχολεία
  • με 15 – το πολύ – παιδιά στην τάξη!
  • καθολικά δωρεάν τεστ!
  • μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών!
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας
  • να υπερασπίσει τα σωματεία και τα δημοκρατικά του δικαιώματα από τη νέα κυβερνητική επίθεση!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *