ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο Ρέθυμνο το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου 2020 στον κόσμο που παρά την απαγόρευση, τηρώντας αποστάσεις και όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι δυνάμεις καταστολής καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημόσιας υγείας αφού σταμάτησαν την πορεία μετέτρεψαν την οδό Μ. Πορτάλιου σε μαζικό κρατητήριο, κάνοντας ακόμα και χρήση δακρυγόνων σε κατοικημένη περιοχή παρότι δεν προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, μία εκ των οποίων ενός περαστικού, και επιβλήθηκαν 51 διοικητικά πρόστιμα ενώ 4 άτομα χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο έπειτα και από παρέμβαση του Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Είναι προφανές ότι η προστασία της υγείας του συνόλου είναι μια πρόφαση αφού κατά την μεταφορά και την κράτηση των διαδηλωτών δεν πληρούνταν οι συνθήκες υγιεινής. Η βίαιη αστυνομική επέμβαση σε μια ειρηνική διαδήλωση έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο διαδηλωτές και αστυνομικούς αλλά και την τοπική κοινωνία με τις συνθήκες συνωστισμού που δημιούργησε.

Καμία ανοχή σε τέτοιες πρακτικές. Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα κοινό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και στην κρατική καταστολή. Η μοναδική λύση βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου. 

Είναι χρέος όλων μας να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Νοέμβρη.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την χουντικής έμπνευσης δράση τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες στους συλληφθέντες. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους αγωνιστές. Θα τους στηρίξουμε, μαζί με όλο το κίνημα, με όλα τα μέσα, νομικά και υλικά, πολιτικά και ηθικά. Απαιτούμε άμεση απόσυρση των χαλκευμένων κατηγοριών σε όλους τους προσαχθέντες και συλληφθέντες. Διαγραφή όλων των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν.

Δε μας φοβίζουν. Ο λαός ενωμένος θα τους δείξει τη δύναμή του 

όπου καταστρατηγούνται τα δικαιώματά του.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *