Παράσταση διαμαρτυρίας,Πέμπτη 3/12/20, στις 2.00 μ.μ., στην ΔΔΕ Ρεθύμνου

Παράσταση διαμαρτυρίας,Πέμπτη 3/12/20, στις 2.00 μ.μ., στην ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η  ΕΛΜΕ Ρεθύμνου  προβαίνει σε  παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Ρεθύμνου   την Πέμπτη 3/12 στις 2.00 μ.μ. Την ίδια μέρα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προχωρά σε παράσταση στο ΥΠΑΙΘ, ενώ σε όλη τη χώρα θα γίνουν παραστάσεις των ΕΛΜΕ σε ΠΔΕ και ΔΔΕ.

Η παράσταση έχει σαν στόχο να τεθούν από τα εκπαιδευτικά σωματεία τα εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα που αφορούν

 • Στα προβλήματα από την εφαρμογή  της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 
 • Την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Τη ανάγκη κάλυψης όλων των κενών, και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων των αναπληρωτών.
 • Το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Απαιτούμε:

 • Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, με την ικανοποίηση των κοινών αιτημάτων εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών για μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα, άνοιγμα νέων σχολικών αιθουσών και κτιρίων, επιπλέον προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν διαγνωστικά τεστ, δραστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
 • Μείωση της διδακτέας ύλης για όλες τις τάξεις και της εξεταστέας ύλης και ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
 • Δε νομιμοποιούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η εξΑΕ σε καμία περίπτωση  δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με απουσίες, προχώρημα ύλης κλπ. 

Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Καμία ύλη να μην θεωρείται διδαχθείσα στην τηλεκπαίδευση, αλλά μόνο στην τάξη.

 •  Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών .
 • Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού από το υπουργείο: Laptop και οθόνες, σύνδεση στο Internet, αφού έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία.
 • Να μην εφαρμοστεί ο ν. 4692/2020 που επιδεινώνει για όλους τους μαθητές τους όρους προαγωγής και απόλυσης και προφανώς να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θαμάτων. 
 • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
 • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά. Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους πίνακες αναπληρωτών, κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρία θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο ΔΔΕ Ρεθύμνου απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα της Ειδικής Εκπαίδευσης στο Νομό.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *