Στάση εργασίας και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 10/3, 1μμ, Δημαρχείο Ρεθύμνου

Στάση εργασίας και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 10/3, 1μμ, Δημαρχείο Ρεθύμνου

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η  συντριπτική ήττα της κυβέρνησης στην αξιολόγηση (πάνω από 80%) και προηγούμενα στις ψευτοεκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια (πάνω από 90%) έδειξε πως κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές βρέθηκαν  τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, παρά το καθεστώς των αστυνομικών απαγορεύσεων και την κυβερνητική τρομοκρατία. Το εκπαιδευτικό κίνημα απαιτεί  να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που καταπατούν το άσυλο, προσβάλλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες του φοιτητικού κινήματος, επιβάλλουν νέους ταξικούς φραγμούς με το μέτρο των διαγραφών και της επιβολής ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

 Μετά την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των φοιτητικών διαδηλώσεων, την εισβολή των αστυνομικών ακόμα και σε σπίτια, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε ένα τριήμερο άγριας καταστολής. Αποκορύφωμα το όργιο καταστολής στη πλατεία της Ν. Σμύρνης με την επίθεση από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο κόσμο που βρισκόταν στη πλατεία, υπό το πρόσχημα της τήρησης των μέτρων.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ με το ένα χέρι επιβάλλει νέο σκληρό lockdown στο λαό και τα δικαιώματά του και με το άλλο ψηφίζει απανωτά αντιλαϊκά νομοσχέδια σαν και αυτό που χτυπά βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα εξαπολύει άγρια καταστολή ενάντια στο εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα για να κάμψει τις αντιστάσεις του, για να τρομοκρατήσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία και την κρατική βία και καταστολή το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει με την ανυποχώρητη και αγωνιστική στάση του.

Ο αγώνας για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που χτυπά τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση της νέας γενιάς, πρέπει να συνεχιστεί. 

Όχι στην αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Έχουμε υποχρέωση ως εκπαιδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά. 

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κηρύσσει στάση εργασίας την δεύτερη βάρδια 11-2, την Τετάρτη 10 Μαρτίου και συμμετέχει μαζί με πανεπιστημιακούς, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές στην κινητοποίηση στις 13:00 έξω από το Δημαρχείο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *