Συγκέντρωση στo Δημαρχείο Ρεθύμνου την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 5 μ.μ.

Συγκέντρωση στo Δημαρχείο Ρεθύμνου την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 5 μ.μ.

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Παιδεία – Υγεία! Υπερασπίζουμε τις εργασιακές μας κατακτήσεις! Κάτω η κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής!

Συνάδελφοι,

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το ξεκίνημα της πανδημίας και ο λαός μας μετρά τις πληγές που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία, την εργασία, τη ζωή του.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε το παραμικρό μέτρο ώστε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν πήρε μέτρα για την ενίσχυση σε γιατρούς, ΜΕΘ, υποδομές. Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές προτίμησε να προσφέρει αδρά οικονομικά ανταλλάγματα στους κλινικάρχες του ιδιωτικού τομέα και να μεταφέρει εργαζόμενους από το πολύπαθο σύστημα υγείας των δημόσιων νοσοκομείων στις ιδιωτικές κλινικές.

Την ίδια ακριβώς πολιτική εφάρμοσε και στα Δημόσια Σχολεία. Κανένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγειονομικής προφύλαξης των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αντί για τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών και προσωπικού στην καθαριότητα, την κάλυψη όλων των αναγκών σε μέσα υγιεινής κ καθαριότητας, η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική του παρατεταμένου λουκέτου. Οι δραματικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών γίνονται ήδη ορατές από την κατάσταση αυτή.

Στους χώρους εργασίας με την ανοχή της κυβέρνησης οι εργοδότες προκλητικά δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα. Με την ευθύνη της κυβέρνησης στα ΜΜΜ οι εργαζόμενοι στριμώχνονται καθημερινά.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδόθηκε σε μια ανελέητη και πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Δυναμώνει την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές, όπου παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, βρίζουν, τρομοκρατούν. αντιμετωπίζει εχθρικά το λαό, τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Εξαπολύει άγρια βία και καταστολή, προχωρά σε πογκρόμ συλλήψεων και επιβάλλει εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κάμψει τις αγωνιστικές αντιστάσεις των εργαζόμενων ενάντια στην βάρβαρη πολιτική τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να υπερασπίσουμε την ζωή και την υγεία μας, τη μόρφωση των παιδιών μας, τις εργασιακές μας κατακτήσεις, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες που καταπατούνται!

Όλοι στον αγώνα!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

– Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης στην κινητοποίηση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, την  Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 5 μ.μ. 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *