Αποφάσεις ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, 18-3-2021

Αποφάσεις ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, 18-3-2021

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική συνεδρίασή του, την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Έγινε ένας απολογισμός σχετικά με την μη-αποδοχή από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου της Υ.Α. 6603/ΓΔ4 (ΦΕΚ 140/τ.Β΄/20-1-2021), «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο». Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών (100%) στην Απεργία – Αποχή που κήρυξε η Ο.Λ.Μ.Ε. από τις διαδικασίες της εσωτερικής και της εξωτερικής Αξιολόγησης των Σχολικών Μονάδων. Χαιρετίζουμε επίσης τους συναδέλφους Διευθυντές και Διευθύντριες, που αψήφησαν τις απειλές του ΥΠΑΙΘ και συντάχθηκαν με τον κλάδο ή τουλάχιστον τήρησαν τις διαδικασίες, προκειμένου να οδηγηθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε αποφάσεις. Για δεύτερη φορά δόθηκε μια ηχηρή απάντηση από τους εκπαιδευτικούς στην αυταρχική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας μετά την αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν λύγισε μπροστά στις προσπάθειες εκφοβισμού, δεν κάμφθηκε η αντίστασή του από την αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου και στήριξε με τη συντριπτική σε ποσοστά συμμετοχή του τη συλλογική απόφαση του κλάδου να αντιδράσει στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που απειλούν το Δημόσιο Σχολείο. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον Δημόσιο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης και να περιφρουρεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα. Συνεχίζουμε ενωμένοι/-ες τον αγώνα για ποιοτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους/-ες!».
  2. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Σε μια περίοδο όπου οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, χωρίς να προστατεύονται με ουσιαστικά μέτρα από την πολιτεία οι συνάδελφοί μας στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου αντιμετωπίζουν επιπλέον ανυπόστατες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, κηδεμόνας έχει καταγγείλει τους συναδέλφους ότι δεν εξέτασαν με τον προβλεπόμενο τρόπο μαθήτρια που εξετάζεται προφορικά. Από τον υπηρεσιακό έλεγχο δεν έχει προκύψει απολύτως τίποτα που να δικαιώνει την καταγγελία, αντίθετα προκύπτει ότι οι συνάδελφοι τήρησαν απόλυτα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και ταυτόχρονα συμπεριφέρθηκαν με την αρμόζουσα παιδαγωγική προσέγγιση. Και τη στιγμή που αναμέναμε ένα οριστικό τέλος σε αυτή την ιστορία οι συνάδελφοι καλέστηκαν στο πρωτοδικείο για κατάθεση ως «ύποπτοι». Ύποπτοι γιατί επιτέλεσαν με άψογο τρόπο τα υπηρεσιακά τους και κυρίως τα παιδαγωγικά τους καθήκοντα; Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ζητά να αποσυρθούν άμεσα οι ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες και δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου και στην περίπτωση που χρειαστεί θα κινηθεί και νομικά κατά των συκοφαντών των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *