Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Καταγγέλλουμε  τις επιθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές προς εκπαιδευτικούς που έχουν γίνει από κάποιους γονείς  που αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους self tests. Το φαινόμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά συνιστά μέρος μιας οργανωμένης κίνησης γνωστών ακραίων κύκλων οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό παρεμβαίνουν στα σχολεία με διάφορες αφορμές (εθνικιστικά ζητήματα, χρήση μάσκας, θεματική εβδομάδα κλπ) όχι μόνο στο Ρέθυμνο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να προσφέρουμε έργο σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες και είναι τουλάχιστον άδικο να δεχόμαστε επιθέσεις ενώ προσπαθούμε απλά να εφαρμόσουμε το νόμο.

Πού ήταν οι άνθρωποι αυτοί όταν φωνάζαμε για μείωση του αριθμού των παιδιών στα τμήματα, για αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, για άμεσο εμβολιασμό όλου του προσωπικού των σχολείων, για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας;

Καλό θα ήταν  λοιπόν να στρέψουν τα βέλη τους προς την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ που ένα χρόνο τώρα δεν έκαναν τίποτα για να αντιμετωπιστεί με σοβαρό τρόπο η πανδημία και καταδίκασαν τους μαθητές σε πολύμηνο εγκλεισμό και καθήλωση μπροστά στις οθόνες

Από την αρχή της πανδημίας η ΟΛΜΕ αλλά και όλες οι ΕΛΜΕ έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει την θέση ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κι έχουμε προτείνει μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία τους. To YΠΑΙΘ και η κυβέρνηση αγνόησαν τις προτάσεις μας και προτίμησαν να μεταθέσουν στις πλάτες των γονέων και των εκπαιδευτικών  την ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο χώρο των σχολείων. Τα self tests δεν είναι η λύση.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι μηνυτήριες αναφορές κατά των συναδέλφων εκπαιδευτικών και

Απαιτούμε:  

  • 15 μαθητές ανά τμήμα
  • τεστ και ιχνηλατήσεις από συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σχολεία
  • επιπλέον προσωπικό καθαριότητας
  • άμεσο εμβολιασμό όλου του προσωπικού των σχολείων
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Η Πρόεδρος

Δέσποινα Νικολάου

Ο Γραμματέας

Βαγγέλης Πετσαγγουράκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *