16 ΙΟΥΝΗ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 12.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ !

16 ΙΟΥΝΗ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 12.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ !
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!

Η πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη, καθώς και τα ογκώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα , έδωσαν “ανάσα” αισιοδοξίας και δύναμη για την αναγκαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.
Η μαζική μας συμμετοχή των εργαζομένων απέδειξαν στην πράξη ότι όλα τα ψευτοεπιχειρήματα της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν ευσταθούν.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αποσυρθεί γιατί δεν διορθώνεται, καθώς παρεμβαίνει στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, που είναι ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και στον αέρα την ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση εμφανίζει ως “πρόοδο” την αύξηση του χρόνου εργασίας, όταν στη σημερινή εποχή, με το τεράστιο άλμα στη τεχνολογία και την παραγωγικότητα, το προοδευτικό θα ήταν να μειώνεται ο χρόνος εργασίας και να εξασφαλίζεται δουλειά για όλους, με σύγχρονους όρους αμοιβής και δικαιώματα. Προοδευτικό δεν είναι να γυρνάμε σε συνθήκες δουλείας του προηγούμενου αιώνα για να κερδίζουν περισσότερα οι λίγοι.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε.
  • Να μην ψηφιστεί και να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
  • Να καταργηθούν όλοι οι μέχρι τώρα νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην Πανδημία.
  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία και να υποστηριχτούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος (ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.α.) που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *