Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 4η/10-11-2021

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 4η/10-11-2021

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 12/11/2021

ΕΞΕΡΧ.: 29

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 4η/10-11-2021

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική εξ αναβολής συνεδρίασή του την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Αξιολόγηση (νόμος Κεραμέως). Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τη παρούσα στιγμή ο κλάδος σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης του νόμου Κεραμέως. Μετά τη νέα παράταση της παράτασης που δόθηκε από το Υ.ΠΑΙΘ. για την διαδικασία του λεγόμενου προγραμματισμού της αυτοαξιολόγησης το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την επαναπροκήρυξη Στάσεων Εργασίας διάρκειας μίας, δύο και τριών ωρών για όλους τους τύπους σχολείων από τις 12/11 έως και 29/11/2021 και την αποστολή σχετικού εγγράφου που να ενημερώνει κατάλληλα τους συναδέλφους. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν τις στάσεις εργασίας που κηρύσει το σωματείο, να μη συμμετέχουν σε συλλόγους προγραμματισμού καθώς και να μην προθυμοποιηθουν να ενταχθούν αυτοβούλως στις Ομάδες προσφέροντας συμβολική και ηθική νομιμοποίηση στην αξιολόγηση αφού πλέον οι διευθυντές αναθέτουν αμελλητί την όποια εργασία. Το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύγκληση για Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου την Τετάρτη 24/11 με θέμα: “Ενέργειες του κλάδου για την αξιολόγηση ενόψει της Γ.Σ. Προέδρων της Ο.Λ.Μ.Ε.”.
  2. Κτιριακό Σχολείων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε τα κτιριακά ζητήματα σχολείων (Ανώγεια, Πάνορμο, ΕΠΑ.Λ., Ειδική Αγωγή). Αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί ενημερωτική ανακοίνωση είτε για χρόνια κτιριακά ζητήματα σχολείων (βλ. Ειδικής Αγωγής, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πειραματικά Σχολεία, Μουσικό Σχολείο), είτε για ζητήματα που προέκυψαν από τους πρόσφατους σεισμούς (Πάνορμο, Ανώγεια, ΠΕΙ.ΓΕΛ). Το Δ.Σ. όρισε να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα σχολεία για να συζητηθεί το πρόβλημα και με τους συναδέλφους.
  3. Πορεία Πολυτεχνείου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου όρισε να συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου και να εκδοθεί κάλεσμα προς τους συναδέλφους.
  4. Θέματα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (ανακοίνωση λειτουργικών κενών, διορισμένοι «αιρετοί»). Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε ζητήματα που έχουν προκληθεί από τη μέχρι τώρα διαχείριση υπηρεσιακών θεμάτων των συναδέλφων από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου και το πρόβλημα της συμμετοχής των διορισμένων από τη διοίκηση “αιρετών” στο  Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ανακοίνωσης για ζητήματα που αφορούν το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου και τους δοτούς “αιρετούς” σε αυτό.
  5. Επιμορφώσεις εκτός διδακτικού ωραρίου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου όρισε το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *