Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 5η/15-11-2021

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 5η/15-11-2021

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 17/11/2021

ΕΞΕΡΧ.: 32

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 5η/15-11-2021

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική 5η συνεδρίασή του την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Δίκη συναδέλφισσας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε σχετικά με την υπόθεση συναδέλφισσας εκπαιδευτικού, η οποία κατά το παρελθόν δέχθηκε βίαιη επίθεση μετά από πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει κείμενο συμπαράστασης ενόψει του δικαστηρίου και η ΕΛΜΕ Ρ να καλύψει ένα μέρος των εξόδων του συνηγόρου της.
  2. Επιμορφώσεις εκτός διδακτικού ωραρίου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε σχετικά με το θέμα των επιμορφώσεων εκτός διδακτικού ωραρίου και μέσω ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Το Δ.Σ. όρισε ομόφωνα να  παρακολουθεί το θέμα ενόψει μάλιστα και των επιμορφώσεων για τα νέα Προγράμματα Σπουδών που έχουν οριστεί να πραγματοποιούνται με αυτή τη μέθοδο σε απογευματινές ώρες στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής τους στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία της επικράτειας.
  3. Τράπεζα αίματος Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου. Το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε για την ενημέρωση που έλαβε για σημαντική έλλειψη σε φιάλες αίματος στην τράπεζα αίματος που διαθέτει. Το Δ.Σ. όρισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία το επόμενο διάστημα.
  4. Έκτακτη Γ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε για την σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. εν όψει της πρόθεσης της ΟΛΜΕ για Γ.Σ. των Προέδρων στις 27/11. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει πιθανή ημερομηνία της έκτακτης Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου τη Πέμπτη, 25/11/21, ώρα 19:00, με θέμα: “Ενέργειες του κλάδου για την αξιολόγηση ενόψει της Γ.Σ. Προέδρων της Ο.Λ.Μ.Ε.”
  5. Αιτήματα παραχώρησης του “Στεκιού των Καθηγητών”. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε τα αιτήματα: α) του “Συλλόγου πολιτών για τη μελέτη της ελευθεριακής εκπαίδευσης, «το Σπόρι»” προκειμένου να πραγματοποιήσει τη πρώτη, συγκροτητική, συνάντηση μιας Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών ενάντια στην Αξιολόγηση, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου από τις 18:00 έως τις 21:00. Και, β) του “Σωματείου Συμβασιούχων Ερευνητών/-τριών και Διδασκόντων/-ουσών Ρεθύμνου” για τη πραγματοποίηση των εκλογών αρχαιρεσιών του Σωματείου τους στις 24 Νοεμβρίου 2021 από τις 15:00 έως τις 20:00. Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα τα αιτήματα για παραχώρηση του “Στεκιού” με τη προϋπόθεση της πιστής τήρησης όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας που προβλέπονται από τις σχετικές Κ.Υ.Α. για μέτρα προστασίας από τον covid-19.
  6. Πορεία Πολυτεχνείου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να συμμετέχει στην πορεία του Πολυτεχνείου και να εκδοθεί κάλεσμα προς τους συναδέλφους.
  7. Υπόθεση συναδέλφισσας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε σχετικά με πολύ σοβαρό αίτημα συναδέλφισσας προς τη Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου το οποίο δεν έχει απαντηθεί αν κι έχει παρέλθει ικανός χρόνος. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή γραπτού ερωτήματος προς τη Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου και να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πρόσκληση Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτιρίων του Νομού Ρεθύμνης. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε την πρόσκληση του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτιρίων του Νομού Ρεθύμνης για κοινή δράση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με το πρόβλημα της  καθαριότητας στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε τη συμμετοχή στη δράση.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *