Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 6η/22-11-2021

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 6η/22-11-2021

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 25/11/2021

ΕΞΕΡΧ.: 39

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 6η/22-11-2021

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική 6η συνεδρίασή του την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Παραχώρηση χώρου: Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε το αίτημα παραχώρησης χώρου του “Στεκιού των Καθηγητών” στην Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ενάντια στην Αξιολόγηση την Παρασκευή 26/11/2021.
  2. Επιμορφώσεις εκτός διδακτικού ωραρίου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε το θέμα ενόψει και της επιμόρφωσης για να νέα Προγράμματα Σπουδών που ξεκινάει άμεσα για τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία. Αποφάσισε την σύνταξη ανοιχτής επιστολής διαμαρτυρίας για τις επιμορφώσεις εκτός διδακτικού ωραρίου και κατά τις απογευματινές ώρες.
  3. Προτάσεις Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου για μεταβολές σχολικών μονάδων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε τις προτάσεις τις Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου για τη δημιουργία 3ου ΕΠΑ.Λ. και για ζητήματα του 2ου ΕΠΑ.Λ. και  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Το Δ.Σ. στηρίζει τη δημιουργία 3ου ΕΠΑ.Λ. κατόπιν ενδελεχούς μελέτης και διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα. Το Σωματείο θα παρέμβει ανάλογα στη σχετική συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. του Δήμου Ρεθύμνου. Για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. θέση του Σωματείου είναι να μην καταργηθεί ο Τομέας Πληροφορικής και να ιδρυθεί επιπλέον Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας.
  4. Κάλεσμα Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτιρίων του Νομού Ρεθύμνης στις 27/11 για κοινή δράση. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε τη συμμετοχή της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου στο κάλεσμα του Σωματείου Σ.Κ.Δ.Ι.Κ.Ν.Ρ. για ενημερωτική συνάντηση των γονέων των σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης σχετικά με το πρόβλημα της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
  5. Προετοιμασία για τη Γ.Σ. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου προετοίμασε τα της επικείμενης Γ.Σ. του Σωματείου την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:30, στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.
  6. Ζητήματα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (κατάθεση συγκεκριμένων ερωτημάτων σε ΔΔΕ και ΠΔΕ). Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε για θέματα που έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Ρ. και με συμμετοχή όσων συναδέλφων έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα στις τοποθετήσεις τους με αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και τη μη δημοσιοποίηση των κενών. Για το σκοπό αυτό αν κριθεί αναγκαίο θα προχωρήσει και σε διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *