Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 7η/29-11-2021

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 7η/29-11-2021

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 04/12/2021

ΕΞΕΡΧ.: 046

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 7η/29-11-2021

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική 7η συνεδρίασή του την Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Γ.Σ. Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Σουρουλή για τη Γ.Σ. Προέδρων και για τον συντονισμό Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. για προκήρυξη απεργίας – αποχής σε τοπικό επίπεδο. Η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Χρύσα Παπαστάθη, ενημέρωσε για τη πρωτοβουλία Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. και τη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Το μέλος του Δ.Σ. Δέσποινα Νικολάου ενημέρωσε πως η απεργία-αποχή αποτελεί πρόταση και της Αγωνιστικής Ενωτικής Παρέμβασης. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε ομόφωνα να διερευνήσει τη δυνατότητα απεργίας αποχής σε τοπικό επίπεδο και μέσω δικηγόρου σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί.
  2. Προετοιμασία για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου.  Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη παράσταση στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και στη Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου την Τετάρτη, 01/12/2021 και ώρα 14:00.
  3. Λειτουργία στεκιού (μετά τη νέα ΚΥΑ). Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε το θέμα της λειτουργίας του “Στεκιού των Καθηγητών”. Αποφάσισε ομόφωνα  να συνεχίσει να τηρείται ο ισχύον κανονισμός καθώς καλύπτει τους νομικούς περιορισμούς και το υγειονομικό πλαίσιο, ενώ προσφέρει τη καλύτερη δυνατή ασφάλεια στους συμμετέχοντες στις δράσεις του Στεκιού (ανά πάσα στιγμή θα ισχύει το υπάρχον νομικό πλαίσιο).
  4. Ενημέρωση για Δ.Ε.Π. – Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρεθύμνης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε για τη συνεδρίαση της Δ.Ε.Π. στην οποία συμμετείχε. Η ενημέρωση αφορούσε για τα θέματα της σχολικής στέγης και τις προτάσεις της Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου προς τον Δήμο για το θέμα και για τα ζητήματα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων του Δήμου.
  5. Παραχώρηση χώρου “Στεκιού των Καθηγητών” στην Πρωτοβουλία ενάντια στην Αξιολόγηση. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε το αίτημα για παραχώρηση του χώρου την Πέμπτη 02/12/2021 και ώρα 18:00-21:00.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *