Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 8η/06-12-2021

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 8η/06-12-2021

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 06/12/2021

ΕΞΕΡΧ.: 047

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 8η/06-12-2021

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κατά την τακτική 8η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Διερεύνηση δυνατότητας προκήρυξης απεργίας-αποχής. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Χρήστο Σουρουλή, για την επίσκεψή του στον δικηγόρο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 15/12/2021.
  2. Συμπαράσταση σε θύματα φασιστικής επίθεσης – στάση εργασίας.  Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας την ώρα της διεξαγωγής της δίκης ως συμπαράσταση στα θύματα της φασιστικής επίθεσης.
  3. Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα Ε.Λ.Τ.Α. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε την στήριξη του ψηφίσματος αλληλεγγύης για τη 48ωρη απεργία 8 και 9 Δεκεμβρίου 2021 για τους εργαζόμενους στα Ε.Λ.Τ.Α. – Ε.Λ.Τ.Α. Courier.
  4. Μέλη Ε.Λ.Μ.Ε Ρεθύμνου σε Δ.Ε.Π. του Δήμου Ρεθύμνης και του Δήμου Μυλοποτάμου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε τον ορισμό του Νικολάου Αδράμη, Οργανωτικό Γραμματέα της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου, στη Δ.Ε.Π. Ρεθύμνου και τον ορισμό της Δέσποινας Νικολάου, μέλος του Δ.Σ., ως αντιπρόσωπο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου στη Δ.Ε.Π. του Δήμου Μυλοποτάμου.
  5. Παραχώρηση χώρου “Στεκιού των Καθηγητών” στην Πρωτοβουλία ενάντια στην Αξιολόγηση και στον Σύλλογο πολιτών για τη μελέτη της ελευθεριακής εκπαίδευσης,  «το Σπόρι». Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε να εξεταστούν τα αιτήματα για παραχώρηση του χώρου κι από την Διαχειριστική Ομάδα του “Στεκιού” σχετικά με την διαθεσιμότητα του χώρου και να αποφασίσει στη συνέχεια.
  6. Κανονισμός Λειτουργίας “Στεκιού των Καθηγητών” την περίοδο της πανδημίας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του “Στεκιού των Καθηγητών” κατά την περίοδο της πανδημίας covid-19, την ανάρτησή του στο “Στέκι” και την αποστολή του στα σχολεία.
  7. Ψήφισμα συμπαράστασης στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ). Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) ενόψει της δίκης εναντίον του.

Ζητήματα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να διερευνήσει ζητήματα που αφορούν τη σύνθεση και λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ρεθύμνου και να προσέλθει σε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου και τα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. κατόπιν τηλεφωνικής πρόσκλησης του Προϊσταμένου.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *