Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 13η/07-02-2022

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 13η/07-02-2022

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 07/02/2022

ΕΞΕΡΧ.: 069

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 13η/07-02-2022

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατά την τακτική 13η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Βήματα για υλοποίηση απεργίας-αποχής. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου την Πέμπτη, 03/02/2022 με την οποία υπερψηφίστηκε η κήρυξη απεργίας-αποχής από τη διαδικασία “Αξιολόγησης των σχολικών μονάδων” θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να δρομολογηθεί η υλοποίηση της απόφασης.
  2. Εκδήλωση για P.I.S.A. – συνυπογραφή κειμένου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2022 η εκδήλωση για τον διαγωνισμό P.I.S.A. του Ο.Ο.Σ.Α (2022) με ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή Γ. Μαυρογιώργο που συνδιοργανώνει μαζί με την Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων. Αποφάσισε, επίσης, την συνυπογραφή κειμένου που προωθεί ο Σ.Ε.Π.Ε. Αριστοτέλης με θέμα: “Ακυρώνουμε τις εξετάσεις P.I.S.A.”.
  3. Βαθμολογίες σε Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου συζήτησε για το συγκεκριμένο θέμα. Διαπιστώθηκε η ασάφεια και η έλλειψη σοβαρότητας του Υπουργείου και θα παρακολουθεί το θέμα.
  4. Ενέργειες για Κ.Τ.Ε.Λ. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώνεται για τα προβλήματα μετακίνησης με τα δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ. και συλλέγει σχετικές αναφορές προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
  5. Ενέργειες για Κοινωνικές Επιστήμες-Τέχνες. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να κάνει κάλεσμα στους συναδέλφους/ισσες εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων αντικειμένων προκειμένου να οργανωθούν δράσεις για την επιστροφή των Κοινωνικών Επιστημών και των Τεχνών στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Και σε δεύτερη φάση το κάλεσμα να επεκταθεί και σε άλλους φορείς και πρόσωπα, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καλλιτέχνες κ.λπ.
  6. Διαχωρισμός εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα για το θέμα και θα συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις τοπικών επίσημων φορέων για το ζήτημα.
  7. Καταγραφή συναδέλφων ως “απόντων” λόγω webex. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του για την καταγραφή συναδέλφων από τη διοίκηση του σχολείου τους ως αδικαιολογήτως απόντες καθώς δεν πραγματοποίησαν μια συγκεκριμένη ημέρα τηλεκπαίδευση μέσω Webex. Το Δ.Σ. αποφάσισε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
  8. Ψήφισμα στήριξης των απεργών στην COSCO και στη ΛΑΡΚΟ. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να συντάξει ψήφισμα στήριξης των απεργών στη COSCO και τη ΛΑΡΚΟ.

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *