ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΟΧΙ στους ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΟΧΙ στους ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 16/02/2022

ΕΞΕΡΧ.:075

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες ΔΔΕ Ρεθύμνου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Σωματεία Ρεθύμνου

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΟΧΙ στους ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου 

Αναφορικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τον Covid-19 που ισχύουν από τις 7 Φεβρουαρίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έκρινε πως έχει την υποχρέωση να τοποθετηθεί και να δηλώσει τα εξής:

  1. Τασσόμαστε υπέρ της αξιοποίησης των επιστημονικών και τεχνολογικών κατακτήσεων σε όφελος της δημόσιας Υγείας. Συστήνουμε τον εμβολιασμό και την τήρηση των υπολοίπων μέτρων υγειονομικής προστασίας και περιορισμού της διασποράς του ιού (χρήση μάσκας και αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων κλπ).
  2. Καταδικάζουμε την αποπροσανατολιστική, αντιεπιστημονική και ανορθολογική κυβερνητική πολιτική του τεχνητού διχασμού σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. (Πραγματικά, για ποιο λόγο ένας ανεμβολίαστος, εφόσον διαθέτει αρνητικό rapid test, να μην μπορεί να εισέλθει σε κλειστό χώρο, ενώ ένας εμβολιασμένος να έχει «ελευθέρας», ενώ μπορεί να είναι φορέας;). Καταγγέλλουμε ως διχαστικό και αποπροσανατολιστικό μέτρο την επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
  3. Διεκδικούμε δωρεάν rapid tests για όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, και συνταγογραφημένα μοριακά test. Πρόκειται για δαπάνες που έχουμε πολλαπλώς πληρώσει με τις εισφορές μας και τους φόρους μας και που μακροπρόθεσμα, με τον περιορισμό της εξάπλωσης, θα καταστούν αποσβέσιμες. Η υποχρέωση των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας για συχνά rapid tests με δικές τους δαπάνες συνιστά ουσιαστικά μια σοβαρή και τακτική περικοπή σε έναν ήδη πενιχρό μισθό.
  4. Απαιτούμε προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν οι σχολικές τάξεις με λιγότερους μαθητές, επαρκή καθαριότητα στα σχολεία και κατάργηση του απαράδεκτου «υγειονομικού» πρωτοκόλλου για κλείσιμο τμήματος μόνο αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.
  5. Ζητάμε τερματισμό του καθεστώτος αναστολής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς υπαλλήλους και επιστροφή τους στην εργασία – με όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου και προφύλαξης – και ακύρωση κάθε σχεδιασμού για απόλυσή τους.
  6. Διεκδικούμε επιπλέον προσλήψεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να ενισχυθούν οι υποστελεχωμένες δομές Υγείας, και συμμετέχουμε ενεργά σε σχετικές συλλογικές δράσεις και συνεργασίες φορέων και σωματείων.

Σίγουρα η προστασία της δημόσιας Υγείας είναι και ατομική υπόθεση. Η ατομικότητα όμως δεν είναι αποκομμένη από το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Απέναντι στην αυταρχική και τεχνηέντως διχαστική πολιτική της κυβέρνησης προτάσσουμε τις αρχές της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της υπεράσπισης των κατακτημένων με αγώνες ατομικών δικαιωμάτων και κοινωνικών ελευθεριών.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *