Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 16η/28-02-2022

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 16η/28-02-2022

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 28/02/2022

ΕΞΕΡΧ.: 085

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 16η/28-02-2022

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατά την τακτική 16η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Βήματα υλοποίησης. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του για την απάντηση του Διευθυντή Δ.Ε. Ρεθύμνου, κ. Γ. Γαζανού, στο αίτημα του Δ.Σ. στο πλαίσιο της εξώδικης καταγγελίας. Θα κανονιστεί συνάντηση.
  2. Κινητοποίηση για το θέμα των μετακινήσεων με το ΚΤΕΛ – Ενημέρωση για επικοινωνία με Σ.Ε.Π.Ε. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου επικοινώνησε για το θέμα με τον Σ.Ε.Π.Ε. Ρεθύμνου. Τα δύο Σωματεία θα είναι σε επικοινωνία για άμεσες ενέργειες.
  3. Παρεμβάσεις για τα ζητήματα των μισθών και της ακρίβειας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να εκδοθεί ανακοίνωση για το ζήτημα των μισθών και της ακρίβειας, η οποία θα δοθεί και στον τοπικό Τύπο.
  4. Διερεύνηση διοργάνωσης αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να έρθει σε συνεννόηση με άλλα τοπικά Σωματεία προκειμένου να διοργανωθεί άμεσα αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
  5. Ενημέρωση για τράπεζα αίματος Ε.Λ.Μ.Ε.Ρεθύμνου. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Ρεθύμνου ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης νέων φιαλών αίματος στην τράπεζα αίματος Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου.
  6. Ενημέρωση για συνάντηση με τον Βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Ξανθό. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε αναδρομικά την έκδοση του σχετικού Δελτίου Τύπου με τον κ. Α. Ξανθό.
  7. Δημόσια εκδήλωση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) και την Τράπεζα Θεμάτων (Τ.Θ.). Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για την πρόθεση συνεργασίας του “Σωματείου Συμβασιούχων Ερευνητών/-τριών και Διδασκόντων/-ουσών Ρεθύμνου” να συνδιοργανώσουν τη σχετική δημόσια εκδήλωση. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενέκρινε τη συνεργασία.
  8. Ψήφισμα συμπαράστασης στους 114 διωκόμενους διευθυντές που δεν ανάρτησαν έκθεση αξιολόγησης. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να εκδώσει σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους απεργούς.
  9. Αίτημα έγκρισης για χρήση χώρων του “Στεκιού των Καθηγητών”. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να εγκρίνει σχετικό αίτημα της παράταξης “Ενωτική Αριστερά Συνεργασία” για παραχώρηση χώρου στο “Στέκι των Καθηγητών” την Πέμπτη, 10/03/2022 και ώρα 18:30 έως 20:00.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *