Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 17η/14-03-2022

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 17η/14-03-2022

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 14/04/2022

ΕΞΕΡΧ.: 092

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 17η/14-03-2022

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατά την τακτική 17η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Βήματα υλοποίησης. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ότι το δεύτερο εξώδικο είναι έτοιμο προς υπογραφή, ώστε να δρομολογηθεί η τελική διαδικασία της απεργίας-αποχής.
  2. Κοινή δράση εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών και Αισθητικής Αγωγής. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχει επιτυχία η πολυδράση των εκπαιδευτικών Κ.Ε. και Α.Α. το Σάββατο 19/3 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, στις 4 μ.μ.
  3. Παρεμβάσεις για τα ζητήματα των μισθών και της ακρίβειας – Απεργία 6 Απρίλη. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των προέδρων των σωματείων που υπάγονται στο Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την προετοιμασία της απεργίας και να εργαστεί για την επιτυχία της.
  4. Πανελλαδική κινητοποίηση για τους αναπληρωτές. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία με τον Σ.Ε.Π.Ε. Ρεθύμνου για τη διερεύνηση κοινής δράσης σχετικά με το θέμα των αναπληρωτών.
  5. Κάλεσμα σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να καλέσει σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Σούδα που οργανώνεται την Κυριακή, 20/03/2022, στις 12:00. από φορείς και σωματεία της Κρήτης.
  6. Κτιριακά προβλήματα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου για την επικοινωνία του με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δ. Ρεθύμνου για σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έχει εγκριθεί κονδύλι για παρεμβάσεις στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και στο 4ο Γυμνάσιο. Το Δ.Σ. θα παρακολουθεί στενά το θέμα.
  7. Αίτημα χρήσης χώρου Στεκιού για προβολή ταινίας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε την παραχώρηση χώρου του “Στεκιού των Καθηγητών” στον “Σύλλογο πολιτών για τη μελέτη της ελευθεριακής εκπαίδευσης «το Σπόρι»” την Παρασκευή 1/4 , 17:00- 22:00,  ώστε να πραγματοποιήσουν ανοιχτή εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέχρι 30 άτομα κι η εκδήλωση θα λήξει το αργότερα στις 22:30.
  8. Ζητήματα μετακινήσεων με το ΚΤΕΛ – Στροφή στο Ατσιπόπουλο. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να αιτηθεί συνάντησης με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή για τα παραπάνω ζητήματα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *