Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 18η/21-03-2022

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 18η/21-03-2022

 

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 21/03/2022

ΕΞΕΡΧ.: 093

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 18η/21-03-2022

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατά την τακτική 18η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022, ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση – Βήματα υλοποίησης. Το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον δικηγόρο ότι έχει συνταχθεί, υπογραφεί και επιδοθεί στη ΔΔΕ Ρεθύμνου και το δεύτερο εξώδικο. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να σταλεί στα σχολεία η σχετική ατομική δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και να υπάρξει κύκλος ενημερώσεων από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ στους συναδέλφους.
  2. Προετοιμασία απεργίας 6ης Απρίλη. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να προβεί σε κύκλο ενημερώσεων στους συναδέλφους για την απεργία της 6ης Απρίλη, σε συνεργασία και με το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία.
  3. Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να συμμετέχει το σωματείο σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και το Εργ. Κέντρο Ρεθύμνου, με πιθανότερη ημερομηνία την 30η Μαρτίου.
  4. Δράση για τις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Τέχνες. Μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 19/3 δράσης, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων αντικειμένων για την εκ νέου οργάνωση της δράσης και να προτείνει ως νέα ημερομηνία τις 2 Απριλίου.
  5. Έγγραφο Κόπτση για κάλυψη ύλης. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε: α) Να βγάλει ανακοίνωση για το έγγραφο β) Να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων να στείλουν σε Υπουργείο, Συντονιστές Ε.Ε., ή όπου αλλού κρίνουν σκόπιμο, και δικές τους επιστολές διαμαρτυρίας (κατά προτίμηση με επίσημο πρακτικό).
  6. Απογευματινές επιμορφώσεις. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί εκ νέου για τη συνεχιζόμενη πρακτική των απογευματινών επιμορφώσεων από Συντονιστές Ε.Ε. και άλλους φορείς.
  7. Εκδήλωση για Τράπεζα Θεμάτων και ΕΒΕ. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να προσανατολιστεί στην οργάνωση της εκδήλωσης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Διδασκόντων και το Σωματείο Ερευνητών και Διδασκόντων Παν/μίων Κρήτης.
  8. Ελαστικές σχέσεις εργασίας αναπληρωτών τρίμηνων συμβάσεων – Θεσμός αναπλήρωσης. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την «περιφορά» των συναδέλφων τρίμηνων συμβάσεων από σχολείο σε σχολείο και να συνεργαστεί με τον ΣΕΠΕ Ρεθύμνου για κινητοποίηση υπέρ της διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση και εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  9. Ζητήματα μετακινήσεων ΚΤΕΛ – Στροφή στο Ατσιπόπουλο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον γραμματέα για τη συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή, η οποία έγινε σε καλό κλίμα αλλά δεν προσκόμισε επί του παρόντος κάποιο απτό αποτέλεσμα, και αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση και με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, καθώς και να έρθει σε επαφή με τους συλλόγους γονέων του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Ατσιπόπουλου.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *