Εκλογική Διακήρυξη και υποψήφιοι της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Εκλογική Διακήρυξη και υποψήφιοι της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ενωτική Αριστερή Συνεργασία

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

μετά από τρία χρόνια καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Δ.Σ. στην ΟΛΜΕ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Ρέθυμνο. Και τα δύο όργανα θα προκύψουν από εκλογές μέσω των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν από τις αρχαιρεσίες στις 18 Μαΐου.

Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική γιατί από αυτή θα κριθεί ο συνολικός αριθμός των αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ, τόσο στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όσο και στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ. Εκτός από αυτό, η ενίσχυση των συλλογικών μας διαδικασιών έχει τεράστια σημασία σε μία εποχή που ο ρόλος των συνδικάτων υπονομεύεται νομικά και ιδεολογικά από την κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που θα προκύψει καλείται να διαχειριστεί τον αγώνα του κλάδου απέναντι στην ατομική αξιολόγηση, να διεκδικήσει μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και να βάλει φρένο στη μετατροπή του σχολείου σε κέντρο εξετάσεων και των εκπαιδευτικών σε διεκπεραιωτές ύλης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με λογικές κυβερνητικού συνδικαλισμού, απροθυμίας σύγκρουσης και ατέρμονων παραταξιακών διαμαχών. Πρέπει να επιστρέψουμε στο ενωτικό, αγωνιστικό πνεύμα, που μας οδήγησε στη νικηφόρα μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση της περσινής χρονιάς. Με βάση αυτό το σκεπτικό θα καθορίσουμε τη στάση μας στο συνέδριο της ΟΛΜΕ όσο και στις Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ που θα συγκληθούν.

Στην ΕΛΜΕ Ρεθύμνου αγωνιζόμαστε και δραστηριοποιούμαστε για:

  • Ένα σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης, χωρίς «κόφτες» και φραγμούς ταξικούς. Διεκδικούμε την επιστροφή των Τεχνών και των Κοινωνικών Επιστημών, την κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων και των εξετάσεων τύπου PISA.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μείωση της οργανικής για τους νεοδιόριστους στον έναν χρόνο. Επαναφορά των μισθολογικών περικοπών που υποστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Όσμωση με το εργατικό και φιλειρηνικό κίνημα της πόλης. Μόνο οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας όσον αφορά την ΑΔΕΔΥ.
  • Ενεργή εμπλοκή των συναδέλφων σε δράσεις του σωματείου, μακριά από τη λογική της «ανάθεσης».
  • Διεκδίκηση επίλυσης των ζητημάτων τοπικού χαρακτήρα, όπως το κτιριακό και το συγκοινωνιακό.
  • Ανάδειξη των εκπαιδευτικών ζητημάτων στους γονείς και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης και στήριξης στο σωματείο και μήνυμα στις ομοσπονδίες μας να σταθούν αγωνιστικά, στο ύψος των περιστάσεων.

Υποψήφιοι Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας για ΟΛΜΕ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ

 1. Αδράμης Νίκος
 2. Αρσενάκης Αρσένης
 3. Βάρελη Όλγα
 4. Γαλανάκη Σοφία
 5. Γιαβρίδη Κατερίνα
 6. Δεικτάκη Νατάσα
 7. Δερμιτζάκη Νεκταρία
 8. Καλλέργης Μανόλης
 9. Καπνιά Χρύσα
 10. Καραδάμος Δημήτρης
 11. Κονδύλη Γεωργία
 12. Κουφάκη Αμαλία
 13. Κρυωνάς Πάρης
 14. Κωβαίος Ηλίας
 15. Λεβεντάκη Πόπη
 16. Λέκκα Ζωή
 17. Μάνεσης Παύλος
 18. Μανιουδάκη Μαρία
 19. Μαρκαντώνης Ευθύμης
 20. Μιχαηλίδου Νάντια
 21. Μπαγκέρη Μαίρη
 22. Μυσιρλής Γιώργος
 23. Μυστακίδου Αλεξάνδρα
 24. Παγιαβλή Γιάννα
 25. Πανακάκη Αθηνά
 26. Παπαστάθη Χρύσα
 27. Πατεράκη Άννα
 28. Προεστάκης Νίκος
 29. Σάμιος Παναγιώτης
 30. Σουρουλής Χρήστος
 31. Σπυριδάκη Ιωάννα
 32. Τζουράς Βασίλης
 33. Χαρωνίτης Χάρης
 34. Χόμπη Αμαλία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *