Συνάντηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη για το ζήτημα της σχολικής στέγης

Συνάντηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη  για το ζήτημα της σχολικής στέγης
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 12/5/2022

ΕΞΕΡΧ.:110

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες ΔΕ Ρεθύμνου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

                                                          ΚΟΙΝ: Δήμος Ρεθύμνης

                                                    Ένωση Γονέων Δ. Ρεθύμνης

Συνάντηση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με δήμαρχο κ. Γ. Μαρινάκη 

για το ζήτημα της σχολικής στέγης  

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γ. Γεωργαλή είχε κατόπιν σχετικού αιτήματος αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της σχολικής στέγης, κυρίως όσον αφορά τη μετασκευή του ΚΕΓΕ σε σχολεία Ειδικής Αγωγής, τη μεταφορά των Πειραματικών και του Μουσικού Σχολείου στου Γάλλου και την ανάγκη στατικών παρεμβάσεων σε σχολεία που το χρειάζονται.

Από την πλευρά του κ. Μαρινάκη υπήρξε ενημέρωση ότι ο Δήμος προτίθεται να προβεί σε ενέργειες για δευτερογενή στατικό έλεγχο στα σχολεία ευθύνης του, ενώ προβλέπονται βελτιωτικές παρεμβάσεις το καλοκαίρι στο 1ο ΕΠΑΛ και το Πειραματικό Γυμνάσιο.

Για τη μεταφορά των Ειδικών Σχολείων στο κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους του πρώην ΚΕΓΕ προβλέπεται να διατεθούν συνολικά 2500 τ.μ. Για να προχωρήσει όμως το έργο απαιτείται έγκριση και υπογραφές από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Παρομοίως, ενώ για τα Πειραματικά και το Μουσικό υπάρχει το οικόπεδο και η μελέτη, βρισκόμαστε εν αναμονή αποφάσεων από την κεντρική διοίκηση. Να προσθέσουμε ότι στον σχεδιασμό του Δήμου υπάρχει πρόθεση για την κατασκευή στον ίδιο χώρο πειραματικού ή προτύπου ΕΠΑΛ.

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισήμανε τόσο την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια η σχολική στέγη της Ειδικής Αγωγής, καθώς και τον προβληματισμό του για την κωλυσιεργία των διαδικασιών μεταφοράς των Πειραματικών και του Μουσικού στου Γάλλου, η οποία, αν επιτευχθεί, θα δώσει ανάσα και στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη βούλησή της να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συλλόγους, γονείς και σωματεία ώστε να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για τη βελτίωση των ζητημάτων της σχολικής στέγης, με επίγνωση πως για να γίνει αυτό απαιτείται αγώνας για ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *