ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στις 18/5 ακυρώνουμε τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα «Ελληνική PISA» – Λέμε ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στις 18/5 ακυρώνουμε τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα «Ελληνική PISA» – Λέμε ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών!
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 15/5/2022

ΕΞΕΡΧ.:111

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες ΔΕ Ρεθύμνου

Σύλλογοι γονέων εμπλεκόμενων σχολείων

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Εκπαιδευτικά σάιτ

                                       ΚΟΙΝ: Ένωση Γονέων Δ. Ρεθύμνου

ΟΛΜΕ/ Άλλες ΕΛΜΕ/ ΣΕΠΕ Ρεθύμνου

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις 18/5 ακυρώνουμε τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα «Ελληνική PISA» – Λέμε ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με ανακοίνωσή του (αρ.π. 107/09-05-2022, “Ακυρώνουμε τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα «Ελληνική PISA» – Λέμε ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών!”) ενημέρωσε τους συναδέλφους, τους γονείς και την τοπική κοινωνία για την ανάγκη ακύρωσης στη πράξη των προγραμματισμένων από το ΥΠΑΙΘ “εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα” στην Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, της επονομαζόμενης  αλλιώς και “Ελληνικής PISA”, σύμφωνα πάντα με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Υπουργού. Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. πραγματοποίησε ήδη επίσκεψη στα εμπλεκόμενα σχολεία και ενημέρωση – συζήτηση με τους εκεί συναδέλφους, τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τα δεκαπενταμελή, ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους σκοπούς και τις συνέπειες αυτών των εξετάσεων και συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ.

Για την Τετάρτη 18/05, ημέρα διεξαγωγής της “διαγνωστικής εξέτασης” τύπου PISA, η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11πμ), προκειμένου τα μέλη της να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής της εξέτασης. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου προκηρύσσει επιπλέον συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2μμ), προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη της, αν χρειαστεί. Για τους εκπαιδευτικούς των τριών Γυμνασίων (5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Φουρφουρά και Γυμνάσιο Κοξαρέ), στα οποία θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, η ΕΛΜΕΡ αποφάσισε να καλύψει οικονομικά από το απεργιακό της ταμείο το μεγαλύτερο μέρος της αντίστοιχης παρακράτησης, για μία στάση, καταβάλλοντας 20 ευρώ ανά άτομο.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί τα μέλη της και όλη την κοινωνία του νομού Ρεθύμνου να σταθούν ανάχωμα στη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου σχολείου.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Οι εξετάσεις PISA πρέπει να ματαιωθούν!

 

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *