ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 15/6/2022

ΕΞΕΡΧ.:123

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες ΔΕ Ρεθύμνου

ΔΔΕ Ρεθύμνου/ Π.Δ.Ε. Κρήτης/ΥΠΑΙΘ

ΟΛΜΕ/ Εκπαιδευτικά σάιτ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα Μουσικά Σχολεία συνιστούν έναν εκπαιδευτικό θεσμό καλλιέργειας της μουσικής παιδείας στη χώρα μας. Ειδικά για το Ρέθυμνο, το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο δεν δίνει μόνο τη δυνατότητα έκφρασης και καλλιέργειας ταλέντων αλλά συνιστά θεσμό ευρύτερης πολιτιστικής αναφοράς.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές κάνουν αίτηση για να γίνουν δεκτοί στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής τους, όπου αυτά υπάρχουν. Οι εξετάσεις διενεργούνται από μουσικούς που υπηρετούν σε διαφορετικό Μουσικό Σχολείο, επομένως όλοι όσοι συμμετέχουν στις επιτροπές εξετάσεων αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλον νομό για τουλάχιστον δύο ημέρες καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, αυτές οι εξετάσεις έχουν τη μορφή Πανελλαδικών Εξετάσεων, αφού διενεργούνται τις ίδιες ημέρες και ώρες σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της επικρατείας.

Δυστυχώς η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει με ισονομία τους συναδέλφους που συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές, καθώς δεν έχουν πληρωθεί ποτέ για τη συμμετοχή τους, ούτε για τη βαθμολόγηση των γραπτών, καλά-καλά ούτε για τα έξοδα μετακίνησης! Για να μην αναφέρουμε ότι τις περισσότερες φορές ουδόλως ερωτώνται για το αν επιθυμούν ή δύνανται να συμμετέχουν.

Είναι καιρός αυτή η απαράδεκτη κατάσταση να σταματήσει και να καταβάλλονται οι νόμιμες αποζημιώσεις. Διαφορετικά, πέρα από την εκμετάλλευση των συναδέλφων, παγιώνεται ένα καθεστώς άμισθης εργασίας, που μπορεί εύκολα να επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου να αναλάβουν τις ενέργειες και τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν ώστε οι καθηγητές των Μουσικών Σχολείων που μετέχουν και μετακινούνται για τις επιτροπές επιλογής μαθητών να τύχουν της ισόνομης και ισότιμης αντιμετώπισης που δικαιούνται.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *