ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ 
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 26/6/2022

ΕΞΕΡΧ.:126

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες ΔΕ Ρεθύμνου

ΔΔΕ Αιτ/νίαςΟΛΜΕ

Εκπαιδευτικά σάιτ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 

ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ 

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στον διωκόμενο συνάδελφο Κώστα Κορδάτο και καταγγέλλει τις πρακτικές αυταρχισμού του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Κώστας Κορδάτος, υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου, παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τη ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας για δήθεν απουσία από τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» (μετά το lockdown από 1 Φεβρουαρίου 2021). Ωστόσο, κατά το διάστημα της «απουσίας» του, ο συνάδελφος συμμετείχε κανονικά με τηλεδιάσκεψη στις συνεδριάσεις συλλόγου του σχολείου του και, ασφαλώς, ήταν στο σχολείο όταν ξαναξεκίνησε η δια ζώσης διδασκαλία. Όμως, και ενώ το Α’ Πειθαρχικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας (πράξη 1η/7-1-2022) ομόφωνα δεν καταλόγισε έκνομες ενέργειες, ο ίδιος ο Προϊστάμενος Δ.Ε. Αιτ/νίας επέβαλε στον συνάδελφο ποινή στέρησης μισθού 80 ημερών, και μάλιστα οχτώ μήνες μετά την παρέλευση του επίμαχου διαστήματος!

Επιπλέον, ο Κ. Κορδάτος έχει τεθεί σε δυνητική αργία από την Υπουργό Παιδείας. Πρόκειται για μία ενέργεια που αγνοεί την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, καταργεί στην πράξη το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ λαμβάνει ως «αποδεικτικό» στοιχείο απουσίας το myschool του ΕΠΑΛ,  τη στιγμή που τα στελέχη των Εργαστηριακών Κέντρων δεν ανήκουν στο ηλεκτρονικό σύστημα των σχολικών μονάδων που υπάγονται οργανικά.

Η δίωξη στον Κώστα Κορδάτο είναι μία δίωξη με πρωτοφανή και επικίνδυνα χαρακτηριστικά, που δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο κανέναν.

Η πολιτική εκφοβισμού και αυταρχισμού της κυβέρνησης, της κ. Κεραμέως προσωπικά και των προθύμων υπ(ερ)ασπιστών της θα μας βρει απέναντι.

Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφο Κώστα Κορδάτο!

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *