ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ  ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 3/8/2022

ΕΞΕΡΧ.:131

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ: Σύλλογοι Γονέων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ 

ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου, κατόπιν αιτήματός μας, συνάντηση αντιπροσωπείας τους Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με τον νέο Προϊστάμενο της ΔΔΕ Ρεθύμνου κ. Μανούσο Μαραγκάκη. Η συνάντηση έγινε τόσο στα πλαίσια της ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Μαραγκάκη και γνωριμίας με το Δ.Σ., όσο και στα πλαίσια συζήτησης τρεχόντων θεμάτων.

Το Δ.Σ. έθεσε κατά κύριο λόγο τα ζητήματα α) του μεγάλου αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε κάποια σχολεία, όπως αυτά εμφανίζονται στον σχετικό πίνακα της Δευτεροβάθμιας, και β) του χρονοδιαγράμματος της Υπηρεσίας για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά.

Αναλυτικότερα:

α) Επισημάναμε στον κ. Προϊστάμενο ότι 26-27 μαθητές στο τμήμα είναι μεγάλος αριθμός, ειδικά μετά από την καραντίνα και τα παιδαγωγικά προβλήματα που προκάλεσε. Ασφαλώς έχουμε επίγνωση των προβλέψεων του νόμου, ωστόσο η Υπηρεσία οφείλει να κάνει την προσπάθειά της και να εισηγηθεί στην ΠΔΕ την αύξηση των τμημάτων, τουλάχιστον σε τέτοιες οριακές περιπτώσεις. Ο κ. Προϊστάμενος είπε ότι θα λάβει υπόψη του το αίτημα. Επίσης διευκρινίστηκε ότι ο αριθμός των τμημάτων θα αλλάξει, αν χρειαστεί, σε περιπτώσεις μετεξεταστέων ή επανεγγραφών.

β) Όσον αφορά τις λειτουργικές τοποθετήσεις, θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο η καταγραφή των λειτουργικών κενών όπως αυτά θα σταλούν από τους διευθυντές και διευθύντριες και αμέσως θα αποσταλεί η πρόσκληση υποβολής για τις σχετικές αιτήσεις από τους εκπαιδευτικούς, με προθεσμία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στόχος είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να έχει κάνει τις τοποθετήσεις όσων είναι στη διάθεση, ήρθαν με απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ ή έχουν αιτηθεί απόσπασης εντός του ΠΥΣΔΕ ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. (Βάσει αυτού του χρονοδιαγράμματος οι τοποθετήσεις των φετινών νεοδιόριστων συναδέλφων θα γίνουν μετά την ορκωμοσία τους – προς το τέλος του μήνα και θα ακολουθήσουν εκείνες των αναπληρωτών).

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ δεσμεύεται να παρακολουθεί τα ζητήματα των τοποθετήσεων, να ενημερώνει και να παρεμβαίνει όπου και όποτε χρειάζεται.

Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνούν με το σωματείο και να ενημερώνουν για κάθε περίπτωση που τους προβληματίζει.

Και, ασφαλώς, πέρα από τη διασφάλιση της νομιμότητας στις υπηρεσιακές μεταβολές, ο μεγάλος αγώνας πρέπει να δοθεί μαζί με τους γονείς για την άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών κενών και για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *