ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ VRESNET

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ VRESNET
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 28/7/2022

ΕΞΕΡΧ.:130

ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ VRESNET

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους της εταιρείας Vresnet που σέρνονται στα δικαστήρια από την εργοδοσία τους και ειδικά στην απολυμένη έγκυο Αριστέα Μιχαλακάκου και στον Λάμπρο Μαστοράκη, που της συμπαραστάθηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2017 ο ιδιοκτήτης της εταιρείας την απέλυσε στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια. Ομοίως έπραξε και για τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε μηνύσεις εις βάρος της Α. Μιχαλακάκου, σε εργαζομένους και σε συνδικαλιστές που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε παράνομη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει αποζημίωση, πράγμα που ο εργοδότης δεν έχει πράξει ακόμα.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου για άλλη μια φορά δικάζεται η Α. Μιχαλακάκου και ο Λ. Μαστοράκης. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ενώνει τη φωνή της με τα άλλα σωματεία και συλλογικότητες, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους εργαζόμενους και καλεί σε συστράτευση απέναντι σε πρακτικές εκφοβισμού και εκμετάλλευσης.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *