Εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 17/9/2022

ΕΞΕΡΧ.:143

Για δημοσίευση στη σελίδα της ΕΛΜΕΡ

Εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα –

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Στις 18/9/2022 συμπληρώνονται εννιά χρόνια από τη δολοφονία του καλλιτέχνη και αγωνιστή Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου έγινε η θρυαλλίδα να βγει στον δρόμο χιλιάδες κόσμος και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ναζιστική οργάνωση, που μέχρι τότε ακόμη και πολιτικοί του δημοκρατικού λεγόμενου τόξου χαρακτήριζαν «αυθεντικό κίνημα» που ενδεχομένως του …έλειπε λίγη σοβαρότητα, ενώ έβρισκε χώρο σε lifestyle εκπομπές και στις σελίδες εφημερίδων με χρυσαυγίτες που δήθεν συνόδευαν γιαγιάδες στα ΑΤΜ…

Ο χρυσαυγιτισμός όμως δεν είναι «αποκλειστικό προνόμιο» της Χ.Α. Τον διαπιστώνουμε στην κρατική (και δυστυχώς όχι μόνο) αντιμετώπιση απέναντι στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους φτωχούς κάθε εθνικότητας, ακόμα και σε Έλληνες. Τον βιώνουμε στην κυβερνητική καθημερινότητα, είτε λόγω, π.χ. για απροσάρμοστους που θα πεθάνουν είτε – και κυρίως – έργω με το όργιο καταστολής, με πιο πρόσφατο και κραυγαλέο παράδειγμα την τραμπουκική επίθεση στη συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ.

Η απάντηση στον φασισμό και τις παραλλαγές του είναι η ενεργή πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.30, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, που οργανώνεται στα πλαίσια συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και οι οποίες αποκτούν επίκαιρη σημασία στις μέρες που ζούμε.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *