ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Σ.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΜΙΛΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Σ.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΜΙΛΩΝ
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 25/9/2022

ΕΞΕΡΧ.:150

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Σ.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΜΙΛΩΝ

 

Ξεκινάνε αυτή την εβδομάδα σε μια σειρά σχολείων της Δ.Ε. Ρεθύμνου οι συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων σχετικά με τους ενδοσχολικούς συντονιστές, τους μέντορες και τους υπεύθυνους διδακτικών ομίλων. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει εκδώσει ανακοινώσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η τυχόν εφαρμογή αυτών των διατάξεων στον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, στις σχέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και στην ίδια τη ζωή μας, ακόμα και εκτός του εργασιακού χώρου και χρόνου.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ βρίσκεται σε αναζήτηση νομικών οδών για την άρνηση εκτέλεσης αυτών των καθηκόντων. Μέχρι να καταστεί πιο ξεκάθαρο αυτό το ζήτημα, προτείνουμε:

  1. Να καθυστερήσουν οι διευθυντές όσο μπορούν τις συγκλήσεις των σχετικών συνεδριάσεων. Ακόμα και η «παθητική» δήλωση απροθυμίας αποτελεί ένα μήνυμα στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.
  2. Κανένας συνάδελφος να μην προσφερθεί από μόνος του να αναλάβει τέτοιο ρόλο. Εκτιμάμε πως αυτή θα είναι μια στάση που θα παίξει ευεργετικό ρόλο στο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων.
  3. Κάθε σύλλογος να εκδώσει ψήφισμα αντίθεσης στις συγκεκριμένες διατάξεις, που, κατά την κρίση κάθε συλλόγου, θα σταλεί στο υπουργείο, στη ΔΔΕ σε τοπικά μέσα, εκπαιδευτικά σάιτ, θα κοινοποιηθεί στην ΕΛΜΕ κλπ. Τόσο το ίδιο το έγγραφο, όσο και η συζήτηση που προϋποτίθεται για τη σύνταξή του, έχουν τη σημασία τους.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση, ώστε να συζητήσουμε δια ζώσης και συλλογικά να λάβουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *