ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΣ ΕΛΜΕΡ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΣ ΕΛΜΕΡ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 4/10/2022

ΕΞΕΡΧ.:157

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΣ ΕΛΜΕΡ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

διαχρονικά το σωματείο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, με τα όποια κατά καιρούς λάθη, παραλείψεις και αστοχίες του, προσπαθεί να παρεμβαίνει διεκδικητικά για τα ζητήματα του κλάδου και να είναι ευρύτερα ενεργό στον νομό και στην πόλη.

 

Πολλές φορές η αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών μας οφείλεται στην παρεξήγηση ότι σωματείο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο, ως εκλεγμένο όργανο, ασφαλώς και παίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των δράσεων και στην εικόνα του κλάδου προς τα έξω – όμως η συλλογική δράση δεν είναι συλλογική αν είναι υπόθεση λίγων ανθρώπων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, καθώς και παρατηρώντας – ευτυχώς περιστασιακά – κάποιες ολιγωρίες στην ενημέρωση των συναδέλφων μέσω του δικτύου των σχολείων, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην οργάνωση ενός δικτύου «συνδέσμων», δηλαδή ενός ή δύο καθηγητών σε κάθε σύλλογο που θα αναλάβουν την άμεση ενημέρωση του συλλόγου τους, με κάθε πρόσφορο και ευγενικό τρόπο, όπως θα την στέλνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ. Η σχέση αυτή φιλοδοξούμε να είναι αμφίδρομη: Οι σύλλογοι να θέτουν ζητήματα μέσω των συνδέσμων στο ΔΣ της ΕΛΜΕΡ.

 

Ελπίζουμε η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία είχε ξαναγίνει πριν χρόνια και προβλέπεται/συστήνεται από το καταστατικό του σωματείου, να συμβάλει ευεργετικά στις συλλογικές διαδικασίες και τη σωματειακή δράση και να δυναμώσει την αντίληψη ότι ΕΛΜΕ είμαστε ΟΛΟΙ. Εδώ τονίζουμε και την ανάγκη της παρουσίας και ενεργού συμμετοχής μας στις γενικές συνελεύσεις.

 

Συνημμένα σας στέλνουμε πίνακα με τους συναδέλφους που θα αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο καθιστώντας σαφές ότι ο κατάλογος αυτός είναι επίσημος και τελεί υπό την αιγίδα του σωματείου.

Παρακαλούμε επίσης σε όσα σχολεία δεν έχει δηλωθεί σύνδεσμος να υπάρξει η σχετική μέριμνα από τους συλλόγους και οι συνάδελφοι διευθυντές να ενημερώσουν.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *