ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 5/10/2022

ΕΞΕΡΧ.:159

ΠΡΟΣ: Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μαλαματίνα

Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία οινοποιίας «Μαλαματίνα», οι οποίοι έχουν κατέλθει σε απεργία διεκδικώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους 15 συνάδελφοί τους, τους οποίους η εταιρεία απέλυσε για να προσλάβει άλλους με μικρότερο μισθό, ενώ απολύθηκαν και δύο συνδικαλιστές, ο πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννης Φραγκίδης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας Άρης Μερκενίδης. Οι απεργοί διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δυστυχώς δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες, απέναντι στους απεργούς, βρίσκουν …αρωγό και συμπαραστάτη τα ΜΑΤ. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν ως ιδιωτική security που πληρώνουμε εμείς για να «προστατεύονται» οι μεγαλοεργοδότες και τα κέρδη τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη Μαλαματίνα είναι δίκαιος και μας αφορά όλους. Ως εργαζόμενους, ως πολίτες, ως κοινωνία. Είμαστε μαζί τους και καταγγέλλουμε κάθε κυβερνητική και εργοδοτική προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Ρ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σουρουλής Χρήστος Αρσενάκης Αρσένιος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *