Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 33η/03-10-2022

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 33η/03-10-2022

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 06/10/2022

ΕΞΕΡΧ.: 160

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου – Συνεδρίαση 33η/03-10-2022

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου κατά την 33η τακτική συνεδρίασή του την Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022 ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

  1. Νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 με θέματα: «1. Κήρυξη απεργίας-αποχής από τις διατάξεις για συντονιστές και μέντορες 2. Μισθολογικά αιτήματα».
  2. Κινητοποίηση – στάση εργασίας. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου, υλοποιώντας αποφάσεις της Γ.Σ. 3-10-2022, αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων σχετικά με τις διεκδικήσεις του κλάδου: Α) κήρυξη στάσης εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022. Β) Ψηφίσματα από τους Συλλόγους Διδασκόντων και διαβίβασή τους στην Ο.Λ.Μ.Ε. και στο ΥΠΑΙΘ Γ) Διεκδίκηση μισθολογικών αιτημάτων. Δ) Δρομολόγηση διαδικασιών για κήρυξη απεργίας – αποχής αναφορικά προς τα θέματα των ενδοσχολικών συντονιστών και των μεντόρων.
  3. Στεγαστικό ζήτημα Ειδικών Σχολείων. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε να προβεί σε νέες ενέργειες για την ανάδειξη του στεγαστικού ζητήματος των Ειδικών Σχολείων και της περικοπής του Τομέα Πληροφορικής στο ΕΝΕΕΓΥ-Λ.
  4. Ψήφισμα συμπαράστασης. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους απεργούς στη Μαλαματίνα και την οικονομική στήριξη των απεργών.
  5. Εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε για την νεοφανή πρακτική να υποχρεώνονται εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης να υποστηρίζουν ταυτόχρονα δύο ή και περισσότερους μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη από στήριξη με προφορική εντολή του Υπουργείου και αποφάσισε να διερευνήσει διεξοδικά το θέμα.
  6. Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά τη δόκιμη διετή υπηρεσία. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου ενημερώθηκε για καθυστερήσεις στη διαδικασία μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά τη δόκιμη διετή υπηρεσία τους και αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *