ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 16/10/2022

ΕΞΕΡΧ.:168

ΠΡΟΣ: Σχολικές μονάδες Δ.Ε. Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ: ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου πραγματοποίησε μαζί με συναδέλφους σχολείων συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου την Τρίτη 11/10/2022, στο πλαίσιο των δράσεων που πρότεινε η Ο.Λ.Μ.Ε. Στη συνέχεια μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν με τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:

  1. Στην έντονη αντίδραση του κλάδου στην ανούσια διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας του νόμου Κεραμέως, η οποία έχει σαν στόχο να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να φορτώσει τους εκπαιδευτικούς με ακόμη περισσότερο γραφειοκρατικό έργο. Ζητήθηκε το Υπουργείο να ακούσει επιτέλους τις διαμαρτυρίες του κλάδου και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου.
  2. Στην έντονη αντίδραση του κλάδου στην προσπάθεια του Υπουργείου να καθιερώσει ιδιότυπες ιεραρχίες μέσα στο εσωτερικό των συλλόγων διδασκόντων καθιερώνοντας συντονιστές και μέντορες, τάζοντας μάλιστα “μόρια στην αξιολόγηση”.
  3. Στην οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί συνάδελφοι εξαιτίας της στασιμότητας των ήδη περικομένων μισθών μας και της ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία. Τα μέλη απαίτησαν το “ξεπάγωμα” της διετίας και αυξήσεις.
  4. Στο κτιριακό που αντιμετωπίζουν οι μονάδες του νομού και στις συνέπειες που έχει στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ειδικά Σχολεία.
  5. Στη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι (του 2020) με τη μονιμοποίησή τους, καθώς το Υπουργείο καθυστερεί τεχνιέντως και εμποδίζει τη διαδικασία με προφορικές εντολές.
  6. Στη κατάργηση του Τομέα Πληροφορικής του ΕΝΕΕΓΥ-Λ και την ανάλγητη στάση του Υπουργείου απέναντι σε μαθητές που θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα στη πράξη κι όχι μόνο στα λόγια.
  7. Στην απαράδεκτη στάση του Υπουργείου και την εμμονή του να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για αιρετούς αντιπροσώπους του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία τσαλαπώντας δημοκρατικές κατακτήσεις μας.
  8. Στο στεγαστικό που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι καθώς δεν μπορούν να βρουν κατοικία ή πληρώνουν μισό μισθό για καλύψουν το νοίκι τους, όταν τελικά βρουν κατοικία.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *