ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 1/11/2022

ΕΞΕΡΧ.:174

ΠΡΟΣ: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΠΔΕ Κρήτης/ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου αναφορικά με την κωλυσιεργία στη μονιμοποίηση των διορισμένων το 2020 εκπαιδευτικών της ΕΑΕ και για τις τροποποιήσεις στις αρχικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ από το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου (Τμήματα Ένταξης).

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί γίναμε δεκτοί από τον Προϊστάμενο κ. Μαραγκάκη και τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αντωνιάδη, στους οποίους εξηγήσαμε τους λόγους της διαμαρτυρίας μας και απαιτήσαμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και στις δύο περιπτώσεις.

Για το θέμα των μονιμοποιήσεων ο κ. Προϊστάμενος, αν και παραδέχτηκε το αυτοδίκαιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας στα δύο έτη, δεν δεσμεύτηκε για τις αντίστοιχες ενέργειες από την πλευρά του. Απαντήσεις όπως ότι το Υπουργείο σίγουρα θα το λύσει τις επόμενες ημέρες ή «για εμάς είστε ήδη μόνιμοι» όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν αλλά δημιουργούν εύλογη ανησυχία για το κατά πόσο έχει γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης.

Αξιοσημείωτη ήταν η αποστροφή του κ. Μαραγκάκη ότι σε περίπτωση προσφυγής υπόλογος θα βρεθεί ο διευθυντής του σχολείου που δεν προχώρησε στη διαδικασία, γεγονός που καθιστά σαφές ότι δεν υφίσταται καμία νομική, υπηρεσιακή ή ηθική κάλυψη για όσους υπηρεσιακούς παράγοντες, από ζήλο ή δισταγμό, ακολουθούν προφορικές εντολές ανωτέρων.

Σχετικά με τις τροποποιήσεις στις αρχικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στα Τμήματα Ένταξης η βασική απάντηση που λάβαμε ήταν ότι κανένα τμήμα δεν σπάει με λιγότερους από εννιά μαθητές. Επισημάναμε πως η επίκληση του συγκεκριμένου νομικού πλαισίου, εκτός από αμφίβολης εγκυρότητας, παραβλέπει τη σοβαρότητα κάποιων διαγνώσεων ή τη δυνατότητα συνδιδασκαλίας, ενώ δεν φάνηκε να λαμβάνεται υπόψη αν κάποια σχολεία είναι συστεγαζόμενα ή όχι.

Προϊούσης της συζήτησης καταλήξαμε πως όλα γίνονται για να «λειανθεί» η πολιτική αδιοριστίας από την πλευρά του Υπουργείου, που πίσω από το λούστρο αδιαφορεί για τις ανάγκες των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί καταστήσαμε σαφές πως δεν θα δεχτούμε «μπαλώματα» και θα απαιτήσουμε την κάλυψη όλων των κενών. Η προϊστάμενη αρχή από την πλευρά της, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, υποσχέθηκε αποκατάσταση των αρχικών τοποθετήσεων, εφόσον προσληφθεί επαρκής αριθμός αναπληρωτών, τον οποίο αριθμό έχει αποστείλει στο Υπουργείο.

Ως ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θεωρούμε μεγάλης σημασίας το γεγονός πως η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας συντελείται με συμμετοχικές, αγωνιστικές διαδικασίες και δεν περιορίζεται στη σύνταξη ανακοινώσεων από την πλευρά του Δ.Σ. Αναμφίβολης αξίας είναι και η παρουσία εκπαιδευτικών που δεν ανήκουν στην κατηγορία των άμεσα πληττόμενων αλλά ήταν εκεί για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους.

Το σωματείο θα συνεχίσει να δηλώνει και να είναι παρόν σε κάθε κατάσταση αμφισβήτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του και υποβάθμισης της παιδαγωγικής αξίας τους σχολείου· είτε αυτές οι κινήσεις εκπορεύονται από το Υπουργείο, είτε από την τοπική Διοίκηση, είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα.

Η συλλογικότητα η δύναμή μας. Καμία μόνη και κανένας μόνος του.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *