ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 2020

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 2020
ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 30/10/2022

ΕΞΕΡΧ.:173

ΠΡΟΣ: Διευθυντές σχολικών μονάδων ΔΔΕ Ρεθύμνου

KOIN: Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΥΠΑΙΘ/ΠΔΕ Κρήτης/ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες,

Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα θέλαμε, με πνεύμα σεβασμού και συναδελφικότητας, να σας εφιστήσουμε την προσοχή στο πολύ σοβαρό ζήτημα των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής που προσελήφθησαν τον Αύγουστο του 2020 και ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί η (αυτοδίκαιη) διαδικασία της μετάβασής τους από το καθεστώς του δόκιμου σε εκείνου του μόνιμου.

Αν και είναι γνωστό, καθιστούμε με τη σειρά μας σαφές ότι κάθε πρόσκομμα στη σχετική διαδικασία, από όπου κι αν τίθεται, είναι παράνομο και, ως εκ τούτου, όποιος το δημιουργεί ή το επικαλείται κινείται εκτός ορίων νομιμότητας. Γι’ αυτό εξάλλου κανένας φορέας, είτε ΥΠΑΙΘ, είτε ΠΔΕ Κρήτης, είτε ΔΔΕ Ρεθύμνου δεν προβαίνει σε γραπτή εντολή μη μονιμοποίησης, ενώ συνεχώς αυξάνονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Ενημερώνουμε επίσης πως στη σχετική παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕΡ στη ΔΔΕ Ρεθύμνου την περασμένη Τρίτη ο ίδιος ο κ. Προϊστάμενος αναγνώρισε το νόμιμο της μονιμοποίησης και την πιθανή έκθεση των διευθυντών σε νομικές ενέργειες από όσους έχουν έννομο συμφέρον.

Σας καλούμε λοιπόν, όσους αφορά το θέμα, να προχωρήσετε στη σύνταξη των προβλεπομένων εισηγήσεων για τους συναδέλφους, συμβάλλοντας τόσο στην τήρηση της έννομης τάξης όσο και στο εντελώς απαραίτητο στις μέρες κλίμα ηρεμίας και συναδελφικότητας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *