ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργων Μεσης Εκπαιδευσης νομου Ρεθυμνου

Ηλιακάκη 16, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132

site: www.elmereth.gr

e-mail: contact@elmereth.gr

facebook:

https://www.facebook.com/elmereth

ΣΥΝΔΙΚ. ΧΡΟΝΙΑ: 2021-22

Ρέθυμνο, 14/11/2022

ΕΞΕΡΧ.:180

ΠΡΟΣ:  Σχολεία ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΚΟΙΝ: ΔΔΕ Ρεθύμνου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και εξέφρασε την αγανάκτηση του λαού για την ακρίβεια, τα χαμηλά εισοδήματα, τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και συλλογικών ελευθεριών.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία κυμάνθηκε στο 35% (σύμφωνα με στοιχεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου) και ήταν από τα υψηλότερα πανελλαδικά. Σίγουρα όμως, δεδομένων των συνθηκών, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη και πιο δυναμική συμμετοχή στις κινηματικές διαδικασίες.

Δυστυχώς δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά το φαινόμενο να γίνονται σε κάποια σχολεία συμπτύξεις των διδακτικών ωρών (μέχρι και τμημάτων, από ό,τι πληροφορηθήκαμε!), δηλαδή η διδακτική ώρα ενός απεργούντος συναδέλφου να μην είναι κενό.

Πρόκειται για μία πρακτική που αφενός ακυρώνει σε κάποιο βαθμό το νόημα της απεργίας, όσο και δημιουργεί ζητήματα ηθικής τάξης, αφού ο καθηγητής που δεν απεργεί ουσιαστικά επωφελείται από αυτόν που απεργεί και χάνει το ημερομίσθιο.

Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εφιστά την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους και ειδικά τους διευθυντές ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις αντίστοιχες καταγγελίες.

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ρεθύμνου

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 Σουρουλής Χρήστος                                  Αρσενάκης Αρσένιος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *